Sunday, April 24, 2011

Λεφτά online……μία απλή υπόθεση;;;;;;;;

Μία εμπειρία το περασμένο Σάββατο με ώθησε να γράψω αυτό το άρθρο σήμερα. Άλλωστε όπως λένε η εμπειρία γίνεται γνώση και η γνώση, σοφία. Η εμπειρία αυτή μου επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το Ελληνικό διαδίκτυο είναι ακόμα στην παρθενική του μορφή και είναι ένας χώρος εύπορης εκμετάλλευσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτηθεί η αναγκαία γνώση για να αρχίσει η «καλλιέργεια» και τελικά η «παραγωγή».

Το γεγονός ότι πολλές Ελληνικές ιστοσελίδες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από το πλατύ κοινό δεν σημαίνει ότι μπορούν να ανήκουν και στην κατηγορία αυτών που θα μπορούσαν να «παράγουν». Το να βγάζεις λεφτά online και να καθιερώσεις μία καριέρα στο διαδίκτυο δεν είναι και τόσο απλό θέμα αφού πρέπει να συνειδητοποιήσεις την περιπλοκότητα της κατάστασης και να εναρμονιστείς εσύ με αυτήν.
Το να έχεις μία ιστοσελίδα και να κάνεις το γούστο σου είναι ένα θέμα. Το να έχεις και ένα καλό μηνιαίο εισόδημα το μήνα είναι άλλο θέμα. Μπορείς όμως να συνδέσεις τα δύο μαζί και να βγάζεις λεφτά ενώ κάνεις το γούστο σου. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ στην πραγματικότητα. Αξιοποιώ τα ενδιαφέροντα μου για να βγάζω λεφτα στο διαδυκτιο. Δεν θα μπορούσα ποτέ δηλαδή να δημιουργήσω μία ιστοσελίδα για ας πούμε γυναικεία καλλυντικά. Όχι διότι μπορεί να μην έβγαζα ένα εισόδημα το μήνα από αυτό αλλά επειδή σύντομα θα το βαριόμουν και θα τα έβαζα κάτω.
Αν θα αποφασίσετε να ασχοληθείτε με κάτι το καλύτερο είναι να επιλέξετε κάτι με το οποίο θα μπορείτε να καταπιαστείτε μαζί του για αρκετό καιρό και ταυτόχρονα θα σας ευχαριστούσε.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εσάς εκεί έξω ήδη χειρίζεστε ιστοσελίδες και μάλιστα πολύ καλά. Το γεγονός όμως ότι δεν κατέχετε την αναγκαία γνώση για να αξιοποιήστε την επένδυση σας σωστά δεν σας αποδίδει τα αναμενόμενα και δεν πρόκειται να σας τα αποδώσει αν δεν αλλάξετε εσείς και όχι αυτοί για εσάς.
Το γεγονός ότι αναφέρομαι σε επένδυση δεν πρέπει να σας συγχύζει. Το να ξοδεύεις ορισμένες ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή σου με αποτέλεσμα να προσφέρεις τις γνώσεις σου στο ευρύ κοινό, είναι μία τεράστια επένδυση που αν το δουλέψεις σωστά θα σου αποδώσει ένα εισόδημα το μήνα. Τώρα, αν δεν έχετε ανάγκη το έξτρα χαρτζιλίκι και το κάνετε για το γούστο σας τότε καλώς! Για να γίνετε δεκτοί όμως στην όμως κοινότητα των λεγόμενων webmasters πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες της κοινωνίας αυτής αλλιώς θα είσαστε μία ζωή έκπτωτοι.
Δεν θα εμπλακώ στην διαδικασία του να μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες που πολύ πιθανόν να σας συγχύσουν ακόμα περισσότερο, αλλά η φίλη για την οποία γράφτηκε το άρθρο αυτό θα έχει σίγουρα πεισθεί στο να κάνει τις σωστές κινήσεις για να αρχίσει να βγάζει λεφτά στο διαδίκτυο. Αν αυτό συμβεί πιστέψτε με θα είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα ένα από εσάς εκεί έξω με τις ελάχιστες γνώσεις μου.

1 comment: