Monday, April 18, 2011

Τα πρώτα βήματα προς την επιτυχία!

Αυτός που θα σας πει ότι θα βγάλετε πολλά και εύκολα λεφτα στο ιντερνετ το λιγότερο που θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω είναι «Τσαρλατάνο» με Τ κεφαλαίο και αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε κατεύθυνση.
Το πρώτο βήμα στην όλη προσπάθεια είναι να μάθετε να φιλτράρετε όλους αυτούς που σας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και τελικά αποδεικνύεται άνθρακας ο θησαυρός.
Οι περισσότεροι θα σας ζητήσουν μεγάλα ποσά για να σας μυήσουν στα κέρδη του διαδικτύου αλλά σε τελική ανάλυση αυτό που πετυχαίνουν είναι να γεμίζουν τις τσέπες τους. Υπάρχουν και οι λίγοι που πραγματικά θα σας βοηθήσουν. Μην το ρωτάτε το γιατί, αλλά όπως και εγώ έμαθα από κάποιους θέλω και εγώ να βοηθήσω μερικούς από εσάς να αντιλήφθητε πως δουλεύει το σύστημα του διαδικτύου προς όφελος σας. Γιατί για αυτό πρόκειται, να μάθετε να αξιοποιείτε το διαδίκτυο προς όφελος σας. Δηλαδή να το βάλετε να δουλεύει για εσάς για να βγάλετε λεφτα online.
Το θέμα της επιλογής των ανθρώπων που θα σας βοηθήσουν είναι δύσκολο και το σίγουρο είναι ότι θα πέσετε και σε μερικές παγίδες. Αυτό όμως θα σας κάνει πιο δυνατούς και πιο σοφούς. Η καριερα στο διαδικτυο δουλεύει με ένα σύστημα επιλογής και λάθους (trial and error). Αν δεν κάνετε λάθη, μάλλον καλύτερα αν δεν αναγνωρίζετε τα λάθη σας, τότε είσαστε σε εντελώς λάθος δρόμο. Ακόμα και οι πιο έμπειροι webmasters παραδέχονται ότι σε κάποια στιγμή της καριέρας τους αναγνώρισαν τις λάθος επιλογές τους.
Για να μην πέσετε στις παγίδες του internet πρέπει να μελετήσετε, να μελετάτε και να ξαναμελετάτε. Αν δεν διαβάσετε, αν δεν επιδιώξετε να βρείτε και να μελετήσετε success stories των μεγάλων webmasters δεν θα είσαστε σε θέση να βρείτε το δικό σας δρόμο. Μην πέσετε στην παγίδα όμως να αντιγράψετε διότι αυτό δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. Σας το λέω εγώ που έπαθα και έμαθα.
Το διαδίκτυο είναι μία αγορά που αγαπά το νέες ιδέες, θυμηθείτε το πώς δημιουργήθηκε το Facebook αλλά και όλες οι υπόλοιπες διάσημες ιστοσελίδες. Μία πρωτοποριακή ιδέα θα σας βάλει στις πρώτες θέσεις του ενδιαφέροντας. Σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσετε ότι οι περισσότερες πρωτοποριακές ιδέες σας δεν είναι και τόσο πρωτοποριακές. Για να ψάξετε τις ιδέες σας απλά κάντε μία μικρή έρευνα στο google και κοιτάξτε αν υπάρχουν αντίστοιχες ιστοσελίδες με τις δικές σας.
Ακόμα και να υπάρχουν όμως αυτό δεν πρέπει να σας πτοήσει αφού υπάρχουν οι τρόποι για να πετύχετε. Το σημαντικό είναι το να στήσετε μία ιστοσελίδα με τέτοιο τρόπο που όταν κάποιος κάνει έρευνα σε μία από τις γνωστές μηχανές έρευνας, όπως google, yahoo, κλπ. να την φέρνει στην πρώτη σελίδα της έρευνας. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες που κάποιος θα επιλέξει να μπει στην δική σας ιστοσελίδα.
Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά πιστέψτε με δεν είναι, αλλά τουλάχιστο δεν θα χρειάστει βρείτε δουλεια στο εξωτερικο!

No comments:

Post a Comment