Monday, April 18, 2011

Πως βγάζω λεφτα online

Γνώριζα ότι μία τέτοια καριερα δεν θα ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά από την άλλη το να ψάχνω για μία δουλεια στο εξωτερικο σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή. Το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις ότι το internet είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και σίγουρα υπάρχει χώρος για ακόμα ένα «προμηθευτή». Μην συγχύζεστε όταν μιλώ για «προμηθευτή» αφού δεν χρειάζεται να εμπορεύεστε οτιδήποτε για να βγάλετε λεφτα online.

Μπορείτε όμως να αξιοποιήσετε το οποιοδήποτε traffic μπορεί να έχετε για να βγάλετε λεφτα online. Πως γίνεται αυτό; Απλά πωλώντας χώρο στο website σας σε εταιρείες όπως είναι το adsense, adbrite, smowtion, ακόμα και στην Amazon με σκοπό να τοποθετήσουν αυτόματα ή ακόμα και manually διαφημίσεις. Σίγουρα εδώ θα μπορούσα να αρχίσω να σας συγχύζω ακόμη περισσότερο εξηγώντας σας πως γίνεται αυτό αλλά προς το παρόν να μείνουμε στα βασικά και σε μετέπειτα στάδιο σίγουρα θα επανέλθω.
Το σίγουρο είναι ότι έχω δοκιμάσει τις περισσότερες εταιρείες αυτού του είδους αλλά με την μόνη που πραγματικά μπόρεσα να βγάλω λεφτα online είναι η adsense της google. Ο κυριότερος λόγως που αναγκάστηκα να συνεργαστώ με τις υπόλοιπες εταιρείες είναι βασικά λόγο του ότι η adsense χρειάστηκε περίπου 4 μήνες για να επεξεργαστεί την αίτηση μου και αυτό μου έδωσε αρκετό χρόνο για να πειραματιστώ. Το λιγότερο που χρειάζεται η adsense για να επεξεργαστεί μία αίτηση είναι 4-6 μήνες και μπορεί να φτάσει και μέχρι και ένα ολόκληρο χρόνο. Για αυτό αν είναι να αρχίσετε ένα τέτοιο εγχείρημα κάντε την αίτηση σας το συντομότερο δυνατό.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να βγάλετε λεφτά από τις ιστοσελίδες σας και θα μπορούσα να πω πιο άμεσα λεφτά, φτάνει να πετύχεις την σωστή φλέβα. Δηλαδή αν έχεις την ευχέρεια να πωλήσεις προϊόντα άμεσα σε online καταναλωτές είναι ακόμη καλύτερα. Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα. Π.χ. η γιαγιά σας ή/και η μάνα σας φτιάχνουν σπιτικές μαρμελάδες πολύ καλής ποιότητας. Ο μπακάλης της γειτονιάς δεν τις αγοράζει διότι προτιμά τις επώνυμες, πιο χαμηλής ποιότητας αλλά και πιο χαμηλού κόστους. Φτιάξτε μια ιστοσελίδα με ένα πολύ βασικό online shop (που μπορείτε πολύ εύκολα και φτηνά να το αγοράσετε έτοιμο) και τοποθετήστε τα προϊόντα προς πώληση. Αμέσως ανοίξατε ένα διαδικτυακό κατάστημα που εξυπηρετεί τον ανά τον κόσμο καταναλωτή. Βρείτε τους σωστούς τρόπους για να προωθήσετε το κατάστημα και ξεκινήστε να εισπράττετε χωρίς καν να κουνηθείτε από τον καναπέ σας!
Εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει αυτό τον τρόπο αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν είναι και τόσο δύσκολος. Προτιμώ προς το παρόν να παραμείνω στο εισόδημα με τις διαφημίσεις που μέχρι σήμερα δεν με έχει απογοητεύσει. Παρόλα αυτά στην καριερα μου μέχρι σήμερα έχω μάθει ποτέ να μην λέω ποτέ αφού πάντοτε τα πράγματα είναι ρευστά και πρέπει να μπορείς να ελίσσεσαι για να επιβιώνεις στην online αγορά.

No comments:

Post a Comment